Presentaties

Laat het podium vertellen!

Presentaties op het podium

Hijlco is in de eerste plaats radiomaker, maar zet zijn kwaliteiten als interviewer en presentator ook graag op andere podia in. Zo verzorgde hij presentaties en bijzondere voorstellingen:

  • in het Werftheater in Utrecht,
  • bij Beeld en Geluid in Hilversum,
  • in het Koningstheater in Den Bosch en
  • in Theater aan de Parade in dezelfde stad.

Stadsschouwburg Utrecht

Ook was hij een seizoen lang co-presentator van een talkshow in de Utrechtse Stadsschouwburg.

De Fransche School

Samen met vinoloog Klaas Drupsteen is hij gastheer van wijn-, en theatermiddagen in Theater De Fransche School in Culemborg, waar ze gasten ontvingen als Stef Bos, Spinvis, dichter Ingmar Heytze en cabaretier Jeroen van Merwijk.

Samenstellen programma

Voordat Hijlco een opdracht aanneemt, voert hij graag een verkennend gesprek met zijn potentiële opdrachtgever. Wie moet er bijvoorbeeld geïnterviewd worden, waarover zou het gesprek moeten gaan (en waarom moet juist déze man of vrouw dat verhaal vertellen), voor welk publiek moet dat gebeuren, wat moet de toon en sfeer van het gesprek zijn? Die vragen komen onder meer aan de orde in zo’n gesprek, dat gevoerd kan worden op een locatie naar keuze.

Daarnaast helpt Hijlco ook graag mee met het samenstellen van bijvoorbeeld een compleet programma, waarbij hij niet alleen suggesties kan doen wat betreft potentiële interviewgasten. Ook draagt hij graag ideeën aan welke artiesten en/of theatermakers een verrijking voor het programma kunnen zijn.