KRO-NCRV

Radio-interviews

Radio bij KRO-NCRV

In zijn carrière deed én doet Hijlco Span vooral veel radio-interviews voor KRO-NCRV, onder meer voor Radio 1, 2 en tegenwoordig Radio 5.

 

Volgspot

Tijdens het theaterprogramma ‘Volgspot’ sprak hij met honderden theatermakers en muzikanten. Een paar namen uit de lange lijst: Maarten van Roozendaal en Paul Haenen; Jasperina de Jong en Sara Kroos; Ivo van Hove en Kitty Courbois.

 

Literama

Voor het literaire programma ‘Literama’ interviewde hij vele Nederlandse schrijvers. In Nederland ontmoette Hijlco Annie M.G. Schmidt en Adriaan van Dis. In Stockholm sprak hij met Astrid Lindgren. Geert van Istendael kwam hij tegen in Brussel, in Parijs Elie Wiesel.

 

Casa Luna

Casa Luna was een beroemd nachtprogramma van de NCRV. Hijlco ontving tussen twaalf en twee veel mensen uit politiek en bedrijfsleven.

 

Schepper & Co

Bij ‘Schepper en Co’ schoven gasten aan op het gebied van kerk en maatschappij.

 

Logo KRO-NCRV Culturele-Journalistiek-Hijlco-Span

Theater

Interviews en programma-ontwikkeling

Talkshows

Hijlco heeft inmiddels honderden gasten geïnterviewd tijdens talkshows en voorstellingen in het theater. Hij stond op het podium van de Stadsschouwburg in Utrecht, Theater aan de Parade in Den Bosch, het Koningstheater in Den Bosch en De Fransche School in Culemborg.

 

Kleinkunst

In Culemborg voerde hij recentelijk nog gesprekken met Spinvis, Stef Bos, dichter Ingmar Heytze en cabaretier Jeroen van Merwijk.

 

Samenstelling programma

Daarnaast helpt Hijlco ook graag mee met het samenstellen van bijvoorbeeld een compleet programma. Hij doet niet alleen suggesties voor potentiële interviewgasten; hij draagt ook graag ideeën aan welke artiesten en/of theatermakers een verrijking voor het programma kunnen zijn.

 

Culturele Journalistiek Hijlco Span interviewsetting theater met Stef Bos 16x9
Presentator Hijlco Span interviewt zanger/componist Stef Bos